Neohodnotené

Káva Milondo - Camila

Káva s výnimočnou chuťou ponúka znateľnú chuť kakaa a tabaku s náznakmi lieskových orechov.

Variant
Môžeme doručiť do:
29.10.2021 26.10.2021 Zvoľte variant
Objednané Skladom Zvoľte variant
Kód: MIL1021 MIL1022 Zvoľte variant
Značka: Milondo
17,90 € 30,90 € od 17,90 € –6 % –3 % až –6 % 16,90 € 29,90 € od 16,90 € 3,38 € / 100 g 2,99 € / 100 g
Kategória: Káva
Káva Milondo - Camila
Novinka
17,90 € 30,90 € od 17,90 € –6 % –3 % až –6 %

Popis

Káva Milondo - Camila - výrazné telo tejto kávy ponúka znateľnú chuť kakaa a tabaku s náznakmi lieskových orechov v dlhej dochuti. Výnimočná chuť spomedzi všetkých káv, charakteristická iba pre Kubu.

Kávu vyrába: Zlaté Zrnko

Ocenenia: Víťaz 2 hviezd na Great Taste Awards 2019 v kategórii espresso. Víťaz striebornej medaily na International Taste Awards 2020 v kategórii espresso.

Pôvod: Camilla je káva s pôvodom, pochádza z juhovýchodnej časti ostrova, z horského pásma Sierra Maestra. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.

Praženie: stupeň 4 (1 – svetlé, 2 svetlé/stredné, 3 – stredné, 4 – stredné, 5 – stredné/tmavé, 6 – tmavé), krivka praženia na espresso

Spracovanie: mokrou metódou

Použitie: espresso

Mletie: jemné / veľmi tvrdé zrno

Naša skúsenosť: Káva Milondo - Camila je obľúbená nielen u mužov pre svoju horkastú tabakovú dochuť, ale aj u všetkých, ktorí ocenia horkastú kávu, ktorá sa vyníma spomedzi ostatných.

Balíčky spoznaj: kávu Kuba nájdete aj v balíčkoch kávy: Spoznaj najpredávanejšie 1000g (Emília, Brazília, Kuba, Rómeo, Etiópia), Spoznaj top3 pre zamilovaných 600g (Emília, Brazília, Kuba), Spoznaj 5 káv na veľmi horké espresso 1000g (Hamlet, Otello, Smrťák, Kuba, Oliver),  Spoznaj 5 káv na horké espresso 1000g (Olívia, Otello, India, Kuba, Indonézia)

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Kuba si vyžaduje jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 2-3, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov).

Chuťový profil:

Ovocnosť: ○○○

Sladkosť: ●○○

Horkosť: ●●●

Aróma: ●○○

Telo: ●●●

Dochuť: ●●○

Kofeín: ●○○

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: